Menu
Politiet utenfor leiligheten i Porsgrunn der drapet fant sted i november 2023. Foto: Annika Byrde / NTB

Spesialenheten etterforsker politiet etter drap i Porsgrunn

Spesialenheten for politisaker har startet ny etterforskning av Sørøst politidistrikt etter drapet på Oliver Ravn Rønning (22) i Porsgrunn i november i fjor.

Av NTB | 27.05.2024 20:43:13

Kriminalitet og rettsvesen: Etter flere voldsepisoder mente politiet det var høy risiko for vold mot 22-åringen. Politiet var i kontakt med ham bare timer før han ble drept og Spesialenheten etterforsket saken, men henla den.

Familien klagde på henleggelsen og Riksadvokaten omgjorde den. Nå har Spesialenheten startet ny etterforskning bekrefter påtalefaglig etterforskningsleder Marit Storeng til VG.

– Vi mottok saken i etterforskningsavdelingen i starten av mai, og vi har siden da innhentet ytterligere opplysninger og dokumentasjon, sier hun til avisen.

Rønning ble drept i en leilighet i Porsgrunn søndag 26. november. Kjæresten, en 18 år gammel kvinne, er tiltalt for drapet. Ifølge tiltalen slo hun ham i gjentatte ganger i ansiktet og hodet med et balltre.

Mannens familie mente politiet kunne ha avverget drapet fordi 22-åringen ba om hjelp tidligere samme kveld, da han havnet på legevakta. Politiet unnlot å gjøre noe fordi ingen av de to trengte legebehandling, har Sørøst politidistrikt tidligere opplyst til VG.

(©NTB)

Flere nyheter: