Aalesunds trener Christian Johnsen fikk en opptur. Foto: Thomas Andersen / NTB

Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da Åsane ble rundspilt med 4-1 i 1. divisjon mandag.

Av NTB | 27.05.2024 20:53:13

Sport: Christian Johnsens Aalesund-mannskap har slitt kolossalt tungt i sesonginneledningen. Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

Der fikk sunnmørsklubben en svært etterlengtet opptur og et pusterom. Gjestene fra Bergen ble ikke levnet rare sjansene, og seieren kunne fort vært enda større.

Isaac Atanga slo an tonen med kampens første scoring etter en snau halvtimes spill i første omgang. Deretter så de oransjekledde spillerne seg aldri tilbake.

John Kitolano doblet ledelsen før pause, før portugisiske Cláudio Braga satte inn 3-0 på vakkert vis og feiret som landsmannen Cristiano Ronaldo. Scoringen kom etter 79 minutters spill.

Moctar Diop kom inn fra benken og satte inn 4-0 i det som skulle bli sesongens første hjemmeseier for AaFK.

På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.