Menu
Marc Cucurella avbildet under EM-semifinalen mellom Spania og Frankrike. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Spansk frustrasjon over buing mot Cucurella: – En skam

Marc Cucurella ble buet på av tyske supportere i Spanias semifinaleseier over Frankrike i EM. En av hans lagkamerater kaller oppførselen respektløs.

Av NTB | 10.07.2024 10:43:25

Sport: Bakgrunnen for buingen var Cucurellas handssituasjon i ekstraomgangene i kvartfinalen mellom Spania og Tyskland. Dommeren og VAR-teamet mente han ikke gjorde kroppen større og lot være å gi tyskerne straffe.

Avgjørelsen ble ikke godt mottatt i Tyskland. EM-verten slapp kort tid senere inn målet som ga mesterskapsexit. Tirsdag buet flere tyske fans på tribunen i München da Cucurella hadde ballen.

– Jeg synes det er en skam, for ingen spillere fortjener det. Jeg mener at alle som går på en fotballkamp for å bue på noen, ikke har respekt for personen som gjør jobben sin, sa Spanias forsvarer Dani Vivian etter 2-1-kampen mot Frankrike.

Cucurella virket ikke å ta det ille opp.

– Det betyr ikke noe for meg. Vi må holde på fokuset. Når folk snakker om det, er det en del av spillet, sa Chelsea-backen til ZDF.

Spanske supportere svarte på den tyske oppførselen ved å gjøre flere heiarop for Cucurella.

– Jeg vet ikke hvorfor han ble buet på. Det eneste det gjorde, var å motivere ham enda mer. Han er profesjonell og vet hvordan man håndterer press, sa Spanias landslagssjef Luis de la Fuente.

(©NTB)