Menu
Spanias statsminister Pedro Sánchez under en pressekonferanse i slutten av mars. Spania kalte fredag Russlands ambassadør inn på teppet, etter at ambassaden publiserte en video som Russland hevder viser spanske soldater i Ukraina. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB

Spania kaller inn Russlands ambassadør på teppet

Spanske myndigheter reagerer kraftig på en video delt av den russiske ambassaden i landet, som angivelig viser spanske soldater i en skyttergrav i Ukraina.

Av NTB | 28.04.2023 23:04:15

Politikk: Den russiske ambassadøren i Madrid Yuri Klimenko er derfor kalt inn på teppet for å forklare situasjonen. Han ble informert om spanske myndigheters innvendinger mot videoen torsdag.

Den russiske ambassaden hadde allerede tatt ned videoen onsdag kveld etter kraftige reaksjoner fra det spanske utenriksdepartementet.

Den spanske avisen El País skriver at videoen, som viser spansktalende menn i kampuniformer i en skyttergrav, ga inntrykk av at spanske soldater var involvert i kamp i Ukraina.

Den spanske forsvarsministeren Margarita Robles har gått hardt ut mot videoen, som hun mener er et russisk forsøk på å splitte samholdet mellom land i EU og Nato ved bruk av desinformasjon.

Hun understreker at verken spanske styrker eller soldater fra andre Nato-land kjemper i Ukraina.