Menu
En bedøvet svartbjørn avbildet med fire piler i bakenden idet det 160 kilo tunge dyret faller ned fra et tre utenfor et hus i Traverse City i den amerikanske delstaten Michigan. Foto: Jan-Michael Stump / Traverse City Record-Eagle / AP / NTB

Sovende bjørn falt ned fra tre i boligstrøk i USA

En bjørn som satt i et tre i flere timer i et boligstrøk i Michigan i USA, måtte bedøves. Så sovnet bjørnen og falt ned på madrasser som var blitt lagt ut.

Av NTB | 16.05.2023 01:14:18

Kuriosa og kjendiser: Den rundt 160 kilo tunge bjørnen satt i et tre i et boligstrøk i Traverse City flere timer søndag morgen.

Viltnemnda sendte mannskap til stedet. Der skjøt de minst fire bedøvelsespiler i bjørnens rumpe.

Deretter sovnet bjørnen på en tykk grein i treet. Så falt den ned på bakken.

Imens hadde flere titalls nysgjerrige naboer fra husene rundt samlet seg på stedet. Noen satt på gresset mens andre satt på stoler mens de tok bilder og filmet opptrinnet.

– Den beste nabolagsfesten noensinne, sa Annette Andersen, en av naboene.

En annen nabo, Ashlea Walter, hadde dratt ut madrasser fra huset sitt. Disse ble lagt under treet for å dempe fallet, skriver lokalavisen Traverse City Record-Eagle.

– Dette er hardføre dyr. De oppholder seg i trær hele tiden og da skjer det uhell i naturen. De klarer å takle ganske store fall, sier biolog Steve Griffith.

Etterpå ble bjørnens helse sjekket før den senere skulle kjøres ut til et skogsområde som lå minst 80–100 kilometer unna, ifølge Griffith.

(©NTB)

Flere nyheter: