Menu
Englands manager Gareth Southgate er overbevist om at England vil slå tilbake mot Slovenia tirsdag. Foto: Arne Dedert / dpa via AP / NTB

Southgate vil ikke lytte til Lineker: – Jeg er min egen største kritiker

Englands stjernegalleri har slitt med å overbevise ekspertene så langt i EM. Landslagssjef Gareth Southgate ønsker ikke å lytte til kritiske stemmer utenfra.

Av NTB | 25.06.2024 06:43:06

Sport: Etter 1-1-kampen mot Danmark i den andre gruppespillskampen måtte «Three Lions» tåle kritikk fra både Gary Lineker og Alan Shearer.

I slutten av forrige uke rykket Harry Kane ut og ba angrepslegendene huske på hvordan det er å bære landslagsdrakten.

Southgate hevder på sin side at den negative omtalen preller av ham.

– Jeg har ikke noe kjennskap til den kritikken. Det er ikke viktig for meg. Jeg er opptatt av å lede laget gjennom turneringen, og det er jeg komfortabel med. Jeg trenger ikke å engasjere meg i det som blir sagt utenfra, fortalte Southgate til pressen før tirsdagens kamp.

– Jeg er min egen største kritiker. Vi vet hvilken verden vi lever i, og det vil alltid være ekstern støy, la landslagssjefen til.

Også midtbanegeneral Declan Rice fikk spørsmål om kritikken som har kommet i retning den engelske EM-troppen.

– De har vært rettferdige med hva de har sagt. Vi forventer at omtalen utenfra er negativ. Jeg har vært ute og forsvart angrepsspillerne våre, og som spiller leser du hva som blir skrevet, erkjente Rice.

England vant den første gruppespillskampen mot Serbia 1-0, før det ble 1-1 mot Danmark i kamp to. I siste puljerunde venter Slovakia. Southgate er overbevist om England slår tilbake mot Slovenia tirsdag.

– Stemningen er veldig god. Vi gjemmer oss ikke fra noen ting, og vi lager ingen unnskyldninger. Det er ikke sånn vi driver med som gruppe.

For tre år siden tok England seg hele veien til EM-finale. Der ble det tap på straffesparkkonkurranse mot Italia.

(©NTB)

Flere nyheter: