Menu
Southampton skal spille på nivå to neste sesong. Foto: Adam Davy / PA via AP / NTB

Southampton rykker ned fra Premier League – håpet ute etter tap for Fulham

Southampton tapte 0-2 hjemme for Fulham lørdag og rykker dermed ned fra Premier League etter elleve strake sesonger på øverste nivå.

Av NTB | 13.05.2023 17:54:31

Sport: «Saints» trengte seier i samtlige av sine tre resterende kamper for i det hele tatt å ha håp om Premier League-spill neste sesong. Håpet tok imidlertid slutt allerede i den første av de tre da Fulham ble for sterk.

Southampton holdt unna i førsteomgangen og så ut til å ha tatt ledelsen da Carlos Alcaraz scoret to minutter etter hvilen. Målet ble imidlertid avblåst for offside, og bare sekunder senere var det i stedet Carlos Vinicius og Fulham som tok føringen etter klønete forsvarsspill fra hjemmelaget.

Ruben Selles’ menn greide ikke å mobilisere til noen sluttspurt, og Aleksandar Mitrovic headet gjestene opp i en 2-0-ledelse med i underkant av tjue minutter igjen av kampen.

Mohamed Elyounoussi ble byttet inn like etter 0-2-målet.

Ralph Hasenhüttl, Nathan Jones og Selles har alle ledet Southampton denne sesongen, men ingen har greid å snu skipet tilbake på rett kurs.

Nottingham Forest sliter også i bunnen og trenger å samle sammen en sluttspurt for ikke å bli med Southampton ned til nivå to. Lørdag ble det 2-2 borte mot Chelsea.

I lørdagens kamp scoret Taiwo Awoniyi og Raheem Sterling to mål for hvert sitt lag.

Bournemouth og Crystal Palace befinner seg også et stykke ned på tabellen, men kan se ut til å ha berget plassen. I lørdagens oppgjør mellom de to endte det 2-0 til Palace.

Southampton sto med tre uavgjorte kamper og sju tap på sine siste ti før lørdagens oppgjør. Med 3-4-tap mot Nottingham Forest i forrige runde og åtte poeng opp til trygg grunn skulle det derfor svært mye til for at klubben holdt seg på øverste nivå.

Med ett poeng til i banken er Forest på 16.-plass før fullført runde og har tre poeng ned til nedrykk. I sine to resterende kamper møter de Arsenal (h) og Crystal Palace (b) – to kamper der det ikke er selvsagt å hente med seg poeng i.

(©NTB)