Menu
Norges Alexander Sørloth før privatlandskampen i fotball mellom Norge og Slovakia på Ullevaal stadion. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sørloths toppscorerdrøm brast: – Gikk i tusen knas

Villarreal-spiss Alexander Sørloth hadde gode sjanser for å sikre seg toppscorertittelen i La Liga, men måtte av med skade etter bare 15 minutter mot Osasuna.

Av NTB | 25.05.2024 17:13:47

Sport: – Det er ganske jævlig. Jeg så for meg i alle fall to mål i dag. Jeg hadde en god følelse før kampen, kjente ingenting og så skjer dette. Det er synd, sier Sørloth til TV 2.

Sørloth startet kampen friskt, men fikk en kjenning i baksiden av låret etter 13 minutter. Trønderen reiste seg først opp for egen maskin og gikk ut på sidelinjen, før han til slutt måtte kaste inn håndkleet og tusle inn i spillertunnelen. Inn kom Morales.

– Jeg ble spilt i bakrom. Det var en perfekt situasjon. Jeg har vært der hundre ganger i løpet av sesongen og gleder meg egentlig til å score. I siste steget før jeg skal avslutte, kjenner jeg det napper skikkelig i hamstringen. Jeg vet med én gang hva det er, sier spissen.

– Da tenker jeg bare at dette gikk i tusen knas. Jeg var veldig, veldig skuffet i garderoben etterpå og i pausen. Det var tungt, fortsetter han.

Kampen endte til slutt 1-1 etter mål fra Ante Budimir og Sørloths erstatter, José Luis Morales.

Før sesongens siste oppgjør var det bare ett mål som skilte nordmannen fra Girona-spiss Artem Dovbyk på toppen av lista.

28-åringen har hatt en vill sesong der han har notert seg for 23 mål og seks målgivende pasninger i La Liga. I forrige serierunde toppet han sesongen med fire mål mot seriemester Real Madrid.

Sørloth hadde muligheten til å gjøre seg historisk dersom han endte opp med toppscorertittelen. Han ville i så fall blitt den første på 15 år som vant prisen uten å spille for Barcelona eller Real Madrid.

Den bragden kommer Dovbyk høyst sannsynlig til å klare.

(©NTB)