Menu
Casper Ruud spilte finale i Genève lørdag. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB

Ruud sikret sin tolvte ATP-tittel: – Det fortsetter å gå veien

Casper Ruud fikk tøff kamp av tsjekkiske Tomas Machac, men vant sin andre kamp for dagen og stakk av med tittelen i ATP 250-turneringen i sveitsiske Genève.

Av NTB | 25.05.2024 17:14:01

Sport: Nordmannen vant finalen med sifrene 7-5, 6-3 og sikret sin andre tittel for året og den tolvte på ATP-nivå i karrieren.

– Det var nok en tøff kamp. Tomas fortjente å vinne førstesettet, men sånn er tennis noen ganger, det er ikke alltid rettferdig. Jeg er veldig glad for å vinne igjen i Genève. Det har vært en veldig god sesong så langt, og det fortsetter å gå veien, sa Ruud til arrangøren etter kampen.

Nordmannen ble brutt tidlig i det første settet lørdag, men slo tilbake og sikret 1-0. I det andre settet var 25-åringen klart bedre enn Machac og sikret seieren etter en lang dag i den sveitsiske solen.

Få timer tidligere ble han finaleklar etter å ha slått italienske Flavio Cobolli 2-1 i semifinalen. Kampen skulle i utgangspunktet blitt spilt fredag, men ble utsatt som følge av regnvær.

Ruud har spilt fem finaler så langt i 2024. I Monte Carlo (Masters), Los Cabos (250) og Acapulco (500) endte det med tap. I 500-turneringen i Barcelona ble det norsk seier.

De to møttes for første gang i Australian Open i 2023. Da gikk nordmannen av med seieren med 2-1 i sett.

Machac åpnet godt lørdag og brøt nordmannen blankt i kampens tredje game. Ruud presset tsjekkeren i det neste gamet, men greide ikke å forhindre ham i å bekrefte bruddet.

Nordmannen jobbet seg inn i kampen og sikret breakball i det tiende gamet. Etter en utrolig ballveksling ordnet han 5-5.

– Det er en eventyrlig vinner, for ett poeng! utbrøt Sverre Krogh Sundbø på TV 2s sending.

Ruud gikk til topps i Genève-turneringen i 2022 og 2021, og han spilte sin tredje finale der på fire år. Neste oppgave etter finalen er Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Der har han nådd finalen de to siste årene.

Nordmannen kunne risikert å starte turneringen i Paris allerede søndag, men får minst én hviledag før han server i gang sin første kamp.

Motstander Machac tok seg til finalen etter å ha slått ut Novak Djokovic i semifinalen. Tsjekkeren er rangert som nummer 44 i verden og var useedet i turneringen.

Snarøya-mannen spilte på seg selvtillit og vant de to neste gamene, noe som sikret settseier. Han åpnet så andresettet der han slapp og spilte seg opp i en tidlig 3-0-ledelse. Nordmannen ga ikke slipp på forspranget og vant kampen 2-0 i sett.

(©NTB)

Flere nyheter: