Menu
Alexander Sørloth gjorde en god kamp mot Spania, men scoringen manglet. Her blir han oppmuntret av Jørgen Strand Larsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sørloth i Haalands fravær: – Jeg liker å ha press på meg

Norge må igjen lene seg på Alexander Sørloth etter Erling Braut Haalands skade. – Det lever jeg fint med, sier Real Sociedad-spilleren.

Av NTB | 27.03.2023 15:54:04

Sport: Mandag ettermiddag møtte Sørloth pressen før trening på Batumi Arena.

Sørloth spilte en god kamp mot Spania og kunne fort stått med to målgivende pasninger i tillegg til en scoring. I stedet ble det stang-ut og null mål for Norge.

– Spillemessig er jeg veldig fornøyd med egen innsats. Jeg føler at jeg utførte arbeidsoppgaven jeg hadde blitt satt til. Det eneste som manglet var scoringen, sa trønderen, som misset en kjempesjanse til å gjøre 1-1 ti minutter før slutt.

– Jeg har etablert meg i et av de beste lagene i Spania, og jeg scorer mål. Jeg har også et godt forhold til Ståle og alle spillerne. Det gir en trygghetsfølelse.

Slik har det ikke alltid vært.

– Tidligere i karrieren kunne det føles nesten som livet var over om jeg misset sjanser. Jeg gravde meg ned og brukte 3-4 dager på å komme over en bom. Det spant rundt i hodet. Nå vet jeg at spisser bommer på sjanser, sånn er det. Det kommer jeg til å gjøre resten av karrieren også, men forhåpentligvis scorer jeg flere enn jeg misser.

– Det lever jeg egentlig fint med. Jeg liker å ha press på meg og forventninger til meg. De gangene jeg ikke har hatt det, har det vært veldig, veldig kjedelig. Jeg trives med å være viktig for laget, sa Sørloth på VGs spørsmål.

Ståle Solbakken påpeker at Sørloth har spilt mye selv om det ikke har vært som midtspiss.

– Alex har spilt nesten alle kampene under meg og er en viktig brikke, sa han om 27-åringen som har vært på banen i 18 av hans 22 landskamper. Han mistet to kamper med skade, en med suspensjon og en med sykdom.

– Jeg har skaffet meg bedre ballast i karrieren, så jeg kommer over sånne ting fortere, sier han.

Erling Braut Haaland forlot samlingen med en skade i lysken. Det har gjort Sørloth til nummer én på topp for Norge.

(©NTB)