Menu
Ståle Solbakken har en skadefri tropp til mandagens trening i Batumi. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Frisk tropp for Solbakken i Georgia

Ståle Solbakken kan velge og vrake fra hele den norske troppen til tirsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Georgia i Batumi.

Av NTB | 27.03.2023 16:04:17

Sport: Landslaget trente mandag på Batumi Arena. Tirsdag kveld venter den andre kampen i EM-kvalifiseringen. Der skal spillerne prøve å slå tilbake etter 0-3-tapet for Spania lørdag.

Landslagssjefen hadde ingen skader å melde om foran tirsdagens kamp.

– Jeg har iallfall ikke fått beskjed om noe. Vi har lagt opp treningen til at alle skal være med, sa Solbakken på pressekonferansen i forkant av treningen.

Alle 24 i troppen var da også i aksjon under treningen, iallfall fra start. Økta ble som vanlig stengt for mediene etter oppvarmingen.

– Det var en lang flytur, men jeg hadde det veldig trivelig med gutta. Vi spilte kort i nesten fem timer, så tiden gikk fort. Nå skal vi gjennomføre en god trening og få reisen ut av kroppen, sa Sørloth.

Solbakken fikk mange spørsmål fra georgiske journalister, som blant mye annet ville høre hans vurdering av hjemmelaget.

– Det er et godt organisert lag som kan slå alle på en god dag. Vi må være på vårt beste, men vi går for tre poeng.

Tirsdagens kamp på Batumi Arena er utsolgt. Det betyr 20.000 tilskuere på stadion som blir finalearena i sommerens EM-sluttspill for U21-landslag.

Verken Solbakken eller Alexander Sørloth gjør noe poeng av at Norge har hatt en mye tøffere inngang til kampen, med en kraftkrevende kamp i Spania og lang reise.

– Jeg synes det er et veldig solid lag. De har tre sterke midtstoppere med fysikk og kraft. Willy Sagnol er en god trener, og under ham har Georgia utviklet seg jevnt over tid. Matchvinneren i laget er Khvicha Kvaratskhelia, men den andre spissen er god i kombinasjonsspill, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: