Menu
Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtte Russlands president Vladimir Putin på Vostotsjnyj-kosmodromen, en russisk oppskytingsbase for satellitter og romfartøy, i Amur-regionen øst i Russland i september i fjor. Nå ventes de to å møtes igjen. Foto: Vladimir Smirnov / Sputnik / AP / NTB

Sør-Korea og USA i hastemøte før mulig Putin-besøk til Nord-Korea

Sør-Korea og USA har holdt et hastemøte via telefon etter meldinger om et mulig kommende besøk av Russlands president Vladimir Putin til Nord-Korea.

Av NTB | 14.06.2024 04:43:09

Politikk: Sør-Koreas viseutenriksminister Kim Hong-kyun har i en telefonsamtale med sin amerikanske motpart Kurt Campbell sagt at Putins besøk ikke må resultere i økt militært samarbeid mellom Nord-Korea og Russland, og at det i så fall ville vært brudd på resolusjonene fra FNs sikkerhetsråd.

Det fremgår av en uttalelse som det sørkoreanske utenriksdepartementet sendte ut fredag.

Campbell ga uttrykk for de samme bekymringene og lovet sin sørkoreanske kollega fortsatt samarbeid for å kunne håndtere potensiell ustabilitet og utfordringer knyttet til Putins besøk i regionen.

En høytstående tjenesteperson ved presidentkontoret i Seoul sa onsdag at Putin ventes å besøke Nord-Korea i løpet av de neste dagene. Verken nordkoreanske eller russiske myndigheter har bekreftet Putins besøk, men Russlands ambassadør til Nord-Korea, Aleksandr Matsegora, har overfor den russiske næringslivsavisen Vedomosti bekreftet at et slikt besøk er under forberedelse.

I januar i år sa en talsmann for Putin at presidenten håpet å reise til Nord-Korea, men at ingen dato var satt. Også regimet i Nord-Korea sa på dette tidspunktet at Putin ønsket å besøket landet.

(©NTB)

Flere nyheter: