Menu
Vålerengas Christian Borchgrevink var helt knust etter at de rykket ned fra Eliteserien. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sønderknust Borchgrevink etter nedrykket: – Absolutt tomhet

Christian Borchgrevink var langt nede etter at han bommet på straffen som sendte Vålerenga ned til 1. divisjon søndag kveld.

Av NTB | 10.12.2023 20:30:04

Sport: – Det er absolutt tomhet. Et bunnpunkt i kroppen som jeg ikke har vært borti tidligere. Det er jævlig, innledet forsvarsspilleren i intervjuet med TV 2 etter at nedrykket var klart.

Borchgrevink er en vaskeekte Vålerenga-gutt og har spilt for Oslo-klubben hele sin karriere. På veien har det vært et par utlån til HamKam og Notodden.

24-åringen fikk A-lagsdebuten i 2017 og har siden notert seg for sju mål og 18 målgivende på 92 kamper på øverste nivå. Søndag sørget hans miss fra krittmerket til å ta VIF ned til 1. divisjon for første gang siden nedrykket i 2000.

– Verden stopper litt opp. Jeg gikk fram med selvtillit og visste hva jeg skulle gjøre. Det er bare vondt, sa Borchgrevink og la til at han likevel ble møtt med bunnløs kjærlighet fra hjemmesupporterne.

– Det betyr så mye. Jeg gikk fram og tilbake der (foran VIF-fansen ved Østblokka) etter kampen, og da begynte de å synge navnet mitt. Da raknet det. Det betyr fryktelig mye, og spesielt nå. Det er de verdiene denne klubben og supporterne står for, som gjør at man elsker klubben

Borchgrevinks kontrakt i Vålerenga går ut etter sesongen, men han er likevel klar på at han ønsker å fortsette i barndomsklubben.

(©NTB)