Menu
Kronprinsparet og kongeparet poserer med familien til fredsprisvinner Narges Mohammadis familie under fredsprisbanketten. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Fredsprisvinneren hedres med storstilt bankett på Grand Hotel

Kongeparet og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er blant gjestene under den storslåtte og tradisjonsrike fredsprisbanketten på Grand Hotel søndag kveld.

Av NTB | 10.12.2023 20:39:43

Fredsprisvinner Narges Mohammadi er imidlertid ikke på plass. Hun sitter fengslet i Evin-fengselet i Iran, og representeres derfor av sin ektemann Taghi Rahmani og deres to tvillingbarn Kiana og Ali.

Familien gjestes av kongeparet, kronprinsparet, stortingspresident Masud Gharahkhani og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på prisvinnerbordet som er satt opp midt i lokalet.

Om lag 250 gjester er invitert til det den tradisjonsrike middagen, deriblant statsråder, stortingsrepresentanter, representanter for offentlige institusjoner og ideelle organisasjoner.

Prisvinnerens personlige gjester er også til stede under den storstilte affæren.

Tradisjonelt sett holdes det tre taler under middagen. Nestleder i Nobelkomiteen holder en hilsningstale til prisvinneren, før prisvinneren selv taler. Til slutt holder stortingspresidenten en takk-for-maten-tale. Deretter dukes det til dans.

(©NTB)

Flere nyheter: