Menu
Butikker i Oslo sentrum, Grünerløkka, Hegdehaugsveien og Bogstadveien kan bli søndagsåpne hvis Oslo Høyre får det som de vil. Foto: Jil Yngland / NTB

Søndagsåpne butikker i Oslo hvis Høyre vinner valget

Butikkene i Oslo sentrum kan bli søndagsåpne hvis Oslo Høyre får det som de vil etter valget. MDG mener dette vil øke klimautslippene og forbruket

Av NTB | 16.08.2023 12:44:20

Politikk: For å ha søndagsåpne butikker må et sted ha status som «typisk turiststed». Hvis Oslo Høyre overtar makten i bystyret, kommer de til å søke statsforvalteren i Oslo og Viken om dette, bekrefter partiets byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg til Dagsavisen.

– Når et lite turiststed som Lampeland har søndagsåpent, så er det naturlig at Oslo sentrum også har det, sier Solberg.

MDG reagerer på sterkt på Høyres forslag.

– Søndagsåpne butikker vil øke klimautslippene og forbruket vårt, stikk i strid med hva jorda og livsgrunnlaget trenger, sier byråd for miljø og samferdsel, Sirin Stav (MDG) til NTB.

– Søndagen er et veldig verdifullt pusterom for mange, hvor man kan være sammen med familie og venner. Det skal gjelde for de som jobber i butikk også. Vi trenger flere slike pusterom, ikke flere anledninger til å kjøpe ting, sier Stav videre.

Ifølge en fersk Aftenposten-måling ligger Høyre an til å gjøre et svært godt valg i Oslo.

Partiet ønsker søndagsåpne butikker innenfor Ring 1, på Grünerløkka, Hegdehaugsveien og Bogstadveien. De nøyaktige grensene er ikke bestemt.

Forbundsleder Christopher Beckham i LO-forbundet Handel og Kontor i Norge er svært kritisk til et søndagsåpent Oslo.

– Dette vil være å innføre sju hverdager i hovedstaden, sier Beckham.

(©NTB)

Flere nyheter: