Menu
Andrej Ilic sendte Vålerenga i ledelsen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sølvet glapp for Tromsø – Vålerenga berget kvalifisering med 1-1 på hjemmebane

Vålerenga sikret seg en ny sjanse til å overleve i Eliteserien ved å spille 1-1 hjemme mot Tromsø i sesongavslutningen søndag kveld.

Av NTB | 03.12.2023 19:11:26

Sport: Tromsø forble dermed på bronseplass, med bare dårligere målforskjell enn Brann, som tok sølvet. Bodø/Glimt ble soleklare seriemestre.

Vålerenga klatret på sin side opp til kvalifiseringsplass og skal møte Kristiansund i to kamper om fornøyet kontrakt i Eliteserien.

Oslo-klubben var avhengig av å ta poeng hjemme mot Tromsø for å unngå å rykke direkte ned til 1. divisjon. Før den siste serierunde var det bare målforskjell som skilte opp til Sandefjord på 14.-plass, mens Stabæk og Haugesund lå ett og to poeng foran.

Sandefjord vant 1-0 over Lillestrøm, mens Haugesund vant 3-0 over Stabæk, som slår følge med Aalesund ned til 1. divisjon.

«Enga» har ikke vært nede i 1. divisjon siden 2001. Bare Rosenborg har vært lenger i Eliteserien (siden 1978).

«Klanen» fikk det som de ville, og et drøyt kvarter senere tok det helt av på «Østblokka» på Valle da Andrej Ilic sendte vertene i ledelsen.

Tre minutter på overtid satte Oslo-gutt Jakob Napoleon Romsaas et lite støkk i Vålerenga-fansen da han utlignet for Tromsø. Det skulle imidlertid vise seg å ikke ha noe å si.

Vålerenga har hatt en forferdelig sesong. Oslo-klubben startet under Dag-Eilev Fagermos ledelse, som tapte fire av sine fem første hjemmekamper. Det førte til avskjedigelse og en intensiv trenerjakt for ledelse på Valle.

Valget endte i den meget kontroversielle overgangen til Geir Bakke, som kom til Vålerenga fra erkerivalen Lillestrøm.

Vålerenga har også vært preget av flere utenomsportslige saker. Daglig leder Erik Espeseth har nærmest blitt presset ut av klubben av supporterne, før han valgte å trekke seg fra rollen.

VIF-supporterne har også i flere år klaget over eier Tor Olav Trøims innblanding i klubben, noe som førte til at Trøim tok et steg til side og ansatte Kjetil Siem som ny styreleder i Vålerenga Fotball AS.

Etter 45 minutter hvor lagene lå og følte på hverandre, kastet Vålerenga-supporterne røykgranater ut på banen for å få stoppet kampen i et par minutter.

Bakke har heller ikke fått ting helt på stell i hovedstaden, og sto med ni tap, fem uavgjort og bare fire seire på 18 kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: