Menu
Bilal Njie scoret to ganger for FK Haugesund i den avgjørende kampen mot Stabæk. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Haugesund sendte Stabæk ned i intens sesongavslutning

Haugesund og superinnbytter Bilal Njie scoret tre ganger på et drøyt kvarter og berget eliteserieplassen med 3-0-seier i siste runde. Dermed rykker Stabæk ned.

Av NTB | 03.12.2023 19:12:31

Sport: Etter en periode der Stabæk hadde presset vertene og lagt om til to spisser, endret kampbildet seg brått. Julius Eskesen lempet en høy ball inn i Stabæk-feltet etter 74 minutter, og der kriget Njie og Martin Samuelsen om å sette ballen i mål.

Samuelsen fikk dyttet inn 1-0 og sørget for ekstatiske jubelscener på Haugesund stadion.

– Det er fantastisk. Det betyr alt. Vi skal spille eliteserie i Haugesund, sånn skal det bare være. For en kamp, for en opplevelse. Det er magisk, sa Samuelsen til TV 2.

Stabæk maktet ikke å sette FKH under tilstrekkelig press mot slutten. De hadde vært nær å ta ledelsen etter 66 minutter, men Mushaga Bakenga bommet alene med keeper.

På overtid scoret Njie igjen, og kampen var fullstendig punktert.

– Det føles veldig deilig å komme inn og score to, iallfall når jeg blir benka i en så viktig kamp. Det har vært nerver hele uka, og det er selvfølgelig deilig å avgjøre og berge plassen, sa Njie.

Tendensen snudde omtrent halvveis i åpningsomgangen. Stabæk spilte seg bedre og overtok styringen i kampen. De store sjansene uteble imidlertid fram til Bakenga sviktet på sin store mulighet.

– Tungt, veldig tungt. De som er her og støtte oss og har gjort det opp gjennom … Jeg føler mest for fansen, sa Bakenga til TV 2.

– Det ble en batalje hvor vi kriget, men det ble en kamp med tilfeldigheter. Det var glatt utpå her. Og når jeg ikke setter 1-0 på min sjanse, og de får muligheten til å sette den, så …, la han til.

Haugesund ender på 12.-plass i Eliteserien, mens Stabæk havner nest sist og slår følge med Aalesund til 1. divisjon.

Bare to minutter etter 0-1 fikk Stabæk en ny smell. Njie spurtet av gårde på en kontring og scoret alene med Isak Pettersson. Dermed var gjestenes håp om overlevelse nesten ute.

Det hadde også sett urovekkende ut for bortelaget de første 20 minuttene av kampen. FKH tok tak i kampen og produserte et par svært store sjanser. Både etter 12 og 14 minutter måtte Isak Pettersson hente fram kjemperedninger for å hindre baklengsmål.

(©NTB)

Flere nyheter: