Oliver Solberg er firer i RC2-klassen i Rally Kroatia. Foto: Micke Fransson/TT / NTB

Solberg nummer fire i Rally Kroatia – konkurrentene hyllet avdød stjerne

Rallyfører Oliver Solberg er nummer fire i RC2-klassen etter 16 fartsprøver i Rally Kroatia. Konkurransen preges av stjernefører Craig Breens bortgang.

Av NTB | 22.04.2023 20:54:19

Sport: Hyundai-fører Breen døde under en testkjøring foran VM-runden i Kroatia. Irens bil traff en trestolpe, og Breen døde av skadene han ble påført. I etterkant ble det klart at helgens VM-runde skulle gå som normalt.

Under rallyet kjører Hyundai med biler som er farget i det irske flaggets farger og med hyllester til Breen på.

Det ble også avholdt ett minutts applaus før start fredag. Solberg sa før helgen at han skulle kjøre for å ære Breen.

Den norsksvenske føreren har kjørt seg til fjerdeplass i RC2-klassen med fire fartsprøver igjen søndag. Det skiller 10,6 sekunder opp til finske Emil Lindholm på tredjeplass.

Den finske Hyundai-føreren Esapekka Lappi ligger som nummer tre i toppklassen etter 16 fartsprøver. Den andre Hyundai-føreren, Thierry Neuville, måtte bryte lørdag morgen.

De to har publisert en rekke meldinger om Breen underveis i konkurransen.

Britiske Elfyn Evans leder toppklassen foran siste dag.