Menu
Høyre er åpen for å danne flertall for EUs fjerde energimarkedspakke med Arbeiderpartiet og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Pedersen / NTB

Solberg inviterer Ap til energipakke-flertall før valget

Høyre-leder Erna Solberg inviterer nå Arbeiderpartiet til å danne flertall for EUs omstridte energipakke før valget.

Av NTB | 29.06.2024 13:53:13

Politikk: EUs såkalte fjerde energimarkedspakke skaper strid i norsk politikk. Aps regjeringspartner Senterpartiet har nylig tatt til orde for at energimarkedspakken bør bli en kampsak i valget. På høyresiden har blant annet Frp satt foten ned for å innlemme den omstridte pakka i EØS-avtalen.

– Ja, gjerne det. Det må regjeringen gjerne komme med, sier Solberg til Nationen på spørsmål om hun ønsker stortingsbehandling av energimarkedspakken før valget i september 2025.

Hun sier en regjering først vil søke å finne løsninger internt, men understreker altså at det i realiteten er et flertall på Stortinget som er for pakken i dag. Høyre er derfor åpen for å danne flertall for pakken med Arbeiderpartiet:

– Det var en liten invitasjon til det, hvis det trengs. For det er viktige rammebetingelser for norsk næringsliv som fastsettes gjennom denne pakken, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: