Menu
Flere bedrifter kan oppleve innbrudd i sommerferien. Ifølge Tryg Forsikring er byggebransjen spesielt utsatt, men det er forholdsregler man kan ta. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek / NTB

Bedrifter advares om innbrudd i ferien – byggebransjen spesielt utsatt

Det er ikke bare boliger som står tomme om sommeren. Tryg Forsikring advarer bedriftseiere om at de kan få ubudne gjester om det ikke tas forholdsregler.

Av NTB | 29.06.2024 10:03:26

Økonomi og næringsliv: – Driver du en virksomhet som har planer om å stenge ned i fellesferien, kan det være lurt å ta forholdsregler for å sikre at ikke ubudne gjester får en enkel jobb, sier direktør Michael Kolbæk i Tryg Forsikring.

I fjor fikk forsikringsselskapet hundrevis av saker knyttet til innbrudd, tyveri eller ran. Et enkelt grep for å unngå det kan være å installere alarmsystemer og overvåkingskameraer, tror Kolbæk.

– I tillegg kan det være lurt å flytte de mest verdifulle eiendelene man har til et sikkert sted, for eksempel maskiner, spesialverktøy og PC-er, sier han.

Ifølge tall fra Finans Norge ble det i fjor meldt inn 3410 skader tilknyttet innbrudd, tyveri eller ran i næringsbygg, noe som kostet bransjen over 160 millioner kroner.

Tryg Forsikring advarer om at byggebransjen er spesielt utsatt.

– Tyvene er selvsagt klar over at flere tar ferie samtidig og velger å holde stengt. Derfor er det lurt å låse inn alt av verktøy. Dette er ofte det enkleste for tyvene å få med seg, sier Kolbæk.

Fellesferien starter mandag 8. juli og varer til og med fredag 26. juli.

(©NTB)

Flere nyheter: