Camilla Herrem og resten av Sola-laget røk ut av europaligaen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sola sjanseløs i europaligakvartfinalen – knust av franske Neptunes Nantes

Sola røk 30-39 på hjemmebane og klarte ikke å utfordre Neptunes Nantes om semifinaleplassen i europaligaen. Dobbeltoppgjøret endte i 57-70-tap.

Av NTB | 24.03.2024 17:33:12

Sport: Sola-spillerne hadde riktignok et ålreit utgangspunkt før søndagens returoppgjør på hjemmebane, etter at de «bare» tapte 27-31 i Frankrike.

Første omgang startet jevnt, før gjestene dro fra mot pause og gikk i garderoben med 17-10-ledelse.

Etter hvilen fortsatte gjestene storspillet og ledet på det meste med elleve mål. Etter en liten sluttspurt fra Sola endte kampen i 30-39-tap

Marie-Hélène Sajka ble kampens toppscorer med sine åtte nettkjenninger, mens Lene Kristiansen Tveiten scoret flest for Sola med seks fulltreffere.

Helene Gigstad Fauske scoret to mål for Neptunes Nantes. Også Mari Finstad Bergum spiller for den franske klubben og kunne juble for plass i finalehelgen.

Finalehelgen avvikles i Graz i Østerrike 11. og 12. mai, og Storhamar blir eneste norske innslag i tirsdagens semifinaletrekning.

Lørdag tok Storhamar seg videre med 33-26 hjemme og 72-61 sammenlagt over tyske Thüringen.