Jorge Martin vant Portugals Grand Prix i roadracing. Her er han etter tredjeplassen i sesongåpningen i Qatar. Foto: Hussein Sayed, AP / NTB

MotoGP: Martin vant i Portugal – la skrekkvelten bak seg

Jorge Martin tok ledelsen på første runde og ga den aldri fra seg på vei mot seier i MotoGP-klassen i Portugals Grand Prix i roadracing.

Av NTB | 24.03.2024 17:03:36

Sport: Med seieren overtok han ledelsen i VM-sammendraget fra regjerende mester Francesco Bagnaia, som måtte bryte etter å ha kollidert med Marc Márquez i en dramatisk avslutning av løpet.

Martin triumferte på banen i Portimão der han i 2021 veltet stygt og ble alvorlig skadd. Han måtte gjennom flere operasjoner etter den hendelsen.

– I dag hadde jeg ingen problemer. Det er fantastisk å vinne igjen. Jeg har jobbet veldig hardt for det, sa Martin til DAZN.

Han seiret foran Enea Bastianini og tenåringssensasjonen Pedro Acosta.

Bastianini hadde beste startposisjon, men Martin kom som en rakett fra tredje startspor og dominerte deretter løpet.

Acosta imponerer i sin debutsesong i den største klassen. 19-åringen var nummer sju i kvalifiseringen, men kunne juble for sin første pallplassering i MotoGP.

– Laget har gjort en utrolig jobb. Alle har del i dette, sa Acosta til DAZN.

Bagnaia vant i Algarve både i 2021 og 2023. Han vant også årets sesongåpning, men søndag kolliderte han med den seksdoble verdensmesteren Márquez. Også Maverick Viñales kjørte ut og måtte bryte mot slutten av løpet.