Camilla Herrem hadde grunn til å smile etter Solas borteseier mot Storhamar i sluttspillet i håndball. Foto: Carina Johansen / NTB

Sola-fordel i jakten på sluttspillfinale

Sola-kvinnene vant 29-27 over Storhamar etter ekstraomganger tirsdag. Camilla Herrem og co. kan sikre finaleplassen i sluttspillet i håndball foran egne fans.

Av NTB | 02.05.2023 20:34:24

Sport: Returoppgjøret spilles på Solas hjemmebane 10. mai. Semifinalen går som en best av tre-serie.

Storhamar ledet 12-11 til pause, men slet i andre omgang. På et tidspunkt var Sola oppe på 19-15, men gjestene greide ikke å holde på forspranget. I minuttene før ordinær tid var Sola foran med ett mål flere ganger.

Likevel sto det 24-24 etter 60 minutters spill. Anniken Obaidli satte inn utligningen som ga ekstraomganger. Der var bortelaget fra Rogaland sterkest.

Kristina Sirum Novak ble Solas toppscorer med ni mål, mens vertenes Obaidli stoppet på åtte.

Den andre semifinalen er mellom tittelholder Vipers Kristiansand og Larvik. Første oppgjør spilles onsdag.