John Arne Riise kunne juble for Avaldsnes-poeng mot Rosenborg i Toppserien. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Sjokkresultater i Toppserien: RBK stoppet av Avaldsnes – Brann tapte for tabelljumboen

Toppserien bød på store overraskelser tirsdag. Rosenborg ble holdt til 1-1 av John Arne Riises Avaldsnes, mens Brann falt 1-2 for poengløse Arna-Bjørnar.

Av NTB | 02.05.2023 21:14:09

Sport: RBK styrte med en knepen borteseier, men trønderne greide ikke å holde unna. I det 81. minutt styrte Ida Natvik inn utligningen fra kort hold. Hun hadde da akkurat kommet inn fra benken.

På sidelinjen kunne Riise juble over å ha gjort et svært vellykket grep.

Emilie Nergård ga Rosenborg ledelsen tidlig i andre omgang. Hun scoret på et lavt innlegg fra venstre.

Uavgjortresultatet gir Vålerenga muligheten til å øke luken på toppen med seier over LSK Kvinner onsdag. Oslo-laget er foran Rosenborg på målforskjell (16 poeng på begge).

Avaldsnes har plukket åtte poeng hittil. Det holder til en 6.-plass.

Gjestene sto med seks strake tap og en målscore på 3-17 før derbyet.

Stine Hovland ble matchvinner etter å ha sendt en ball i en bue over Brann-keeper Sandra Stavenes etter en time. Hun avsluttet etter at Miljana Ivanovic hadde lagt et knallhardt frispark inn i boksen.

Brann hevet seg etter baklengsmålet, og etter 34 minutter kom utligningen. Marthine Østenstad gjorde 1-1 på en frekk lobb.

Etter sju runder ligger Brann på 4.-plass med kun 11 poeng. Fjorårets mester har kun vunnet én av sine fem siste oppgjør.

I Bergen kom det en enda større skrell. Branns tittelforsvar fikk seg en ny og stygg knekk ved å tape 1-2 for bynabo Arna-Bjørnar. Seieren ga årets første poeng til tabelljumboen.

Før pause tok Arna-Bjørnar en fortjent ledelse ved Sigrid Aas. Hun fikk foten på et innlegg som kom inn langs bakken. Bortelaget hadde ikke lenge før truffet stolpen og skapt flere sjanser.