Menu
Et snøskred gikk gått over Akkarvikveien på Arnøya i Troms onsdag morgen. Et redningshelikopter har vært i området og sjekket skredet sammen med en brøytebilsjåfør og en brannmann som var på stedet. Det ble ikke funnet noen spor i nærheten av skredet og ingen funn i selve skredet. Foto: HRS Nord-Norge / NTB

Snøskred på Arnøya i Troms

Et snøskred gikk over Akkarvikveien ved Sandnesbukta i Skjervøy kommune onsdag morgen. Noen få personer er innestengt, men ingen er tatt av skredet.

Av NTB | 05.04.2023 10:04:00

Ulykker og naturkatastrofer: Skredet skal være cirka 100 meter bredt.

Noen få personer bor innenfor rasstedet uten alternativ vei, opplyser operasjonsleder Sigurd Hofsli til NTB.

– Veien er stengt, og inni Akkarvika bor det vel cirka tre stykker. Så det er et mindre antall personer som er direkte rammet, sier han.

Redningshelikopteret søkte igjennom området uten at det ble gjort funn, og aksjonen ble avsluttet.

– Redningshelikopter Tromsø har vært i området og sjekket skredet sammen med en brøytebilsjåfør og en brannmann som var på stedet. Det er ikke funnet noen spor i nærheten av skredet, og det ble ikke gjort noen funn i selve skredet, skriver Hovedredningssentralen Nord-Norge på Twitter.

Veitrafikksentralen opplyser at fylkesvei 7942 mellom Akkarfjord og Langfjordbotn er stengt på grunn av snøskredet. Det blir ikke tatt noen ny vurdering om når veien kan åpnes før skjærtorsdag klokka 16.

(©NTB)

Flere nyheter: