Menu
Haugesund parkering innfører parkeringsavgift døgnet rundt i Bølgen parkeringshus. Foto: Tipser
Haugesund parkering innfører parkeringsavgift døgnet rundt i Bølgen parkeringshus. Foto: Tipser

Snikinnfører døgnbetaling i Bølgå parkeringshus

Næringsdrivende i sentrum er kritisk til at Haugesund parkering innfører parkeringsavgift døgnet rundt i Bølgå parkeringshus. Nå frykter de at folk heller velger kjøpesentre med gratis parkering.

Av tomas | 28.09.2023 15:35:54

Lokalt næringsliv: Flere næringsdrivende i Haugesund sentrum er kritisk til at Haugesund parkering innfører parkeringsavgift døgnet rundt i Bølgå parkeringshus. Bakgrunnen er at parkeringsselskapet innfører et nytt automatisk system kalt Autopay. Systemet vil være i drift fra 3.oktober.

Frykter sentrumsdød
De næringsdrivende frykter den nye parkeringsavgiften vil føre til at færre velger å besøke sentrum, og heller velger kjøpesentrene som har gratis parkering.

– Det vil bli mindre mennesker som besøker sentrum og drar på kafeer, kino, butikker og restauranter fordi det ikke er lengre gratis parkeringsplasser etter kl. 15:00. Det blir mindre attraktiv å besøke sentrum og plassen «dør ut» grunnet mangel på gratis plasser å parkere, forteller en av de næringsdrivende som ønsker å være anonym.

Vedkommende mener videre at det nå vil kun bli dem med mer penger som har råd å parkere i sentrum og at dette bidrar til en skjev fordeling i samfunnet.

Haugesund parkering har forklart de næringsdrivende i sentrum at innføring av døgnbetaling kommer som følge av økte kostnader med drift av det nye automatiske systemet Autopay, som skanner bilskilter når man kjører inn og ut av parkeringshuset.

På Haugesund parkering Facebook-sider har selskapet lagt ut en video som forklarer hvordan det nye systemet fungerer. For å betale kan man velge en app, registrere et abonnent eller betale med kort og kontanter, men nevner ikke at det blir innført betaling døgnet rundt.

Redaksjonen er kjent med navnene til de som uttaler seg i saken.

Flere nyheter: