Menu
I løpet av september tror Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) at antall elbiler vil være flere enn antall bensinbiler i Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Snart flere elbiler enn bensinbiler

I løpet av høsten kan det for første gang være flere elbiler i Norge enn det er bensinbiler.

Av NTB | 02.07.2024 02:43:18

Politikk: Det spår Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), som har gjort beregningen etter forespørsel fra Dagens Næringsliv.

I slutten av juni var differansen mellom de to biltypene på rett under 31.000 biler, og direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV tror differansen bikker over i elbilens favør i løpet av kort tid.

– Jeg tror det vil skje i september, sier han.

I beregningene er både prognose for salg og vraking av biler tatt med. Andelen av bensinbiler som vrakes, er nå 44,5 prosent, mens elbilandelen er på 4,45 prosent.

– Og det vrakes rundt 100.000 kjøretøy i året, sier Thorsen.

Generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening sier at det er en milepæl når det snart blir flere registrerte elbiler enn bensinbiler i Norge.

– Det finnes ikke andre land i verden som har klart det, sier hun.

Situasjonen er noe annerledes når det gjelder elbiler og dieselbiler. Av de sistnevnte er det nå litt over 1 million registrerte biler, mens det er over 730.000 registrerte elbiler.

– Det vil ta flere år, sier Thorsen på spørsmål om når også antall dieselbiler vil være færre enn de utslippsfrie bilene.

(©NTB)

Flere nyheter: