Menu
Foreløpig er PSTs vurdering at sikkerhetssituasjonen og trusselnivået i Norge ikke vesentlig endret. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

SMS-er om koranhevn til norske mobiler – PST følger med på situasjonen

I en SMS til norske telefoner oppfordres unge muslimer til å ta hevn for koranbrenningene. PST vurderer fortløpende å endre vurderingen av trusselbildet i Norge.

Av NTB | 03.08.2023 11:33:04

Sosiale forhold: – PST er kjent med at det er sendt ut slike SMS-er i løpet av natt til torsdag. Vi er også kjent med innholdet. Foreløpig er vår vurdering at sikkerhetssituasjonen og trusselnivået i Norge ikke vesentlig endret, men vi holder oss oppdatert på utviklingen, både i Norge og i våre nærområder og naboland, sier seniorrådgiver Eirik Veum i PST til VG og fortsetter:

– PST er i tett dialog med politiet, andre aktører i Norge og i utlandet om situasjonen. Vi vurderer fortløpende om vår vurdering av trusselbildet skal endres.

Tekstmeldingene Veum omtaler, ble sendt ut til norske telefonnumre natt til torsdag. Ifølge avisen ble meldingen skrevet på engelsk og lyder som følger:

«Å tenne på den hellige koranen viser hykleri og svik fra Sverige og vestlige land. Jeg ber unge muslimer om å ta hevn på dem som tenner på Koranen. Insha’Allah, det kommer en dag der disse menneskene vil angre dypt.»

Avsenderen spør videre om noen kan hjelpe. Meldingen innleder med navnet på Hizbollah-leder Seyyed Hassan Nasrallah. Det fremgår ikke hvem avsenderen av meldingen er.

Terrortrusselen anses av PST å være på nivå 3 – som innebærer en moderat trussel. PST understreker at det er det totale trusselbildet som nå fortløpende blir vurdert.

(©NTB)

Flere nyheter: