Menu
SMB Norges administrerende direktør Jørund Rytman, sier at de har fått tilbakemelding fra flere på at de fremover må få de ansatte til å organisere seg for å kunne leie dem inn midlertidig. Foto: Javad Parsa / NTB

SMB Norge: Regjeringen vil tvinge ansatte til å organisere seg

Innleieforbudet til midlertidige stillinger gjelder ikke for bedrifter som har tariffavtale med en stor fagforening. Det er ikke rimelig, mener SMB Norge.

Av NTB | 21.04.2023 03:34:07

Økonomi og næringsliv: Restriksjonene rundt innleie fra bemanningsbyrå, som ble innført med en lovendring 1. april, skaper problemer for flere bedrifter, mener SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter.

– Vi mener dette bryter den enkeltes organisasjonsfrihet. Det kan vi ikke akseptere, sier administrerende direktør Jørund Rytman i SMB Norge, interesseorganisasjonen for små og mellomstore bedrifter.

Nå er regelen klaget inn til Esa, Eftas overvåkingsorgan, melder Finansavisen. Klagen er ført i pennen av advokat Nicolay Skarning.

– Vi har fått tilbakemelding fra flere på at de fremover må få de ansatte til å organisere seg for å kunne leie inn arbeidskraft ved midlertidig behov, sier Rytman.

Han trekker fram at restriksjonene i særlig grad rammer små bedrifter i distriktene, som har vansker med å skaffe kompetent arbeidskraft, og som ofte ikke har tariffavtale.

Med denne klagen har Esa mottatt minst fire klager på innleiebegrensningene. Esa har også på eget initiativ opprettet en sak, ifølge avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: