Menu
Sjur Røthe har blitt syk. Foto: Heiko Junge / NTB

Småsyk Røthe mister VM-femmila – Nyenget inn på laget

Sjur Røthe våknet med sykdom i kroppen og må trekke seg fra det norske laget til søndagens VM-femmil i langrenn i Planica.

Av NTB | 05.03.2023 08:45:42

Sport: Martin Løwstrøm Nyenget tar hans plass, opplyser Norges Skiforbund søndag morgen.

Røthe skal ha hatt symptomer på forkjølelse da han våknet noen timer før VM-femmila. Dermed ble det besluttet av vossingen ikke var aktuell for å gå distansen.

Røthe har testet negativt på koronaviruset.

Veteranen tok bronse på tremila med skibytte tidligere i Planica-VM. Han fikk imidlertid ikke plass på det norske stafettlaget som tok gull.

30-åringen er ingen hvem som helst i femmilssammenheng. I mars i fjor gikk han til topps på den tradisjonsrike 50-kilometeren i Holmenkollen. Det var hans aller første seier i verdenscupen.

Johannes Høsflot Klæbo, Didrik Tønseth, Pål Golberg og Emil Iversen utgjør resten av den norske femmilskvintetten søndag. Iversen er regjerende mester på distansen og har friplass.

Småsyke Røthe var den største overraskelsen da landslagstrener Eirik Myhr Nossum lørdag offentliggjorde det norske laget. Mange hadde ventet at Simen Hegstad Krüger ville få sjansen. Lyn-løperen har tatt tre gull under VM i Planica.

Etter stafetten varslet Krüger at han er i sitt livs form.

Da Røthe måtte kaste inn håndkleet med sykdom søndag morgen, falt altså valget likevel på Løwstrøm Nyenget som hans erstatter. Det er ikke kjent om Holund og Krüger har reist hjem fra Planica.

Finske Iivo Niskanen og svenske William Poromaa pekes på som to av de tøffeste utfordrerne til gullet søndag.

Løwstrøm Nyenget har ennå ikke vært i aksjon i Slovenia. Nå får Lillehammer-løperen sjansen på mesterskapets aller siste øvelse.

Hans Christer Holund ville også vært en naturlig kandidat til distansen. Han ble verdensmester på femmila under Seefeld-VM i 2019.

(©NTB)