Menu
Det er snart slutt med gratis ferje til Utsira. FOTO: Privat

Slutt på gratis ferjer

Det nye flertallet i Rogaland fylke vil hindre store rutekutt med buss og ferje ved å gjeninnføre betaling på ferjene, som nylig ble gratis. Det skal også bli dyrere å ta buss.

Av Egil M Solberg | 28.11.2023 12:54:04

Samferdsel: – Vi gjeninnfører en begrenset brukerbetaling på ferjene for å finansiere et redusert kutt i hurtigbåttilbudet. Det skal fremdeles være gratis for passasjerer på ferjene.

Dette opplyser fylkesordfører Ole Ueland (H) sammen med gruppelederne i Høyre, Venstre, KrF og Fremskrittspartiet, ifølge Aftenbladet.

– Jeg tror folk er villige til å betale for ferja, heller enn å miste hurtigbåten. Det viktigste er at det går en båt, ikke at tilbudet er helt gratis, sier fylkesvaraordfører Sven Erik Indbjo (Frp) til avisa.

Ferja til Utsira ble gratis i 2022.

Regjeringen har lagt om inntektssystemet for fylkene. Dermed mister Rogaland 90 millioner kroner i året til å drive kollektivtrafikk.

I Haugesund øker også prisen på nærsonebillett fra 15 til 20 kroner.

Sterke reaksjoner

Hanne Marte Vatnaland er gruppeleder for Rogaland Sp. Hun er opprørt.

– Hårreisende, sier hun etter at Aftenbladet meldte at det snart er slutt på gratis ferjer i Rogaland.

Dette har vært en hjertesak for Senterpartiet.

– Her finansierer regjeringen gratis ferjer, og så skal posisjonen bruke dette til å finansiere kutt som man ikke klarer å dekke inn selv. Da må de ikke skylde på regjeringen, sier hun til avisa.

Flere nyheter: