Menu
Henrik Ingebrigtsen løp selv 5000 meter under VM i friidrett 2023 torsdag. Etterpå langet han ut om opplegget rundt broren Jakob. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Slokvik etter Ingebrigtsen-tirade: Forstår ikke hva som har vært feil

Sportssjef Erlend Slokvik sier han ikke forstår hva som har vært galt i opplegget rundt Jakob Ingebrigtsen – selv ikke etter en prat med broren Henrik fredag.

Av NTB | 25.08.2023 12:14:39

Sport: Slokvik møtte eldstemann Ingebrigtsen fredag formiddag, melder NRK.

Torsdag kveld vakte Henrik Ingebrigtsen oppsikt med kraftige utfall mot opplegget rundt broren Jakob under VM i friidrett i Budapest.

– Åpenbart har systemet rundt Jakob feilet fullstendig. Når en toppidrettsutøver og konkurranseperson som Jakob, som er gullfavoritt, har den dårligste dagen i løpet av år i en VM-finale, så er det åpenbart at han ikke er ivaretatt nok, sa Ingebrigtsen til pressen i mixed zone torsdag kveld.

På spørsmål fra NRK om ledelsen i Norges Friidrettsforbund har fått klarhet i hva Henrik Ingebrigtsen reagerer på, svarer Slokvik:

– Nei, det har ikke vi ikke. Og på vanlig måte evaluerer vi etter mesterskapene, sier han, og legger til at han ikke vet hvilke krav som har kommet fra Ingebrigtsen-leiren som ikke er innfridd.

Slokvik bedyrer at opplegget i forkant av 1500-meteren, der Jakob Ingebrigtsen tok sølv, var slik det var enighet om på forhånd. Sportssjefen sier det ikke blir satt inn noe ytterligere tiltak rundt Jakob Ingebrigtsen fram mot søndagens finale på 5000 meter i Budapest.

Henrik Ingebrigtsen skriver i en SMS til VG at han og resten av teamet har en «veldig bra dialog med forbundet for å finne ut hvor opplegget ikke holdt mål».

– Det var mye som fungerte, men åpenbart var det noen områder hvor det sviktet, skriver Henrik Ingebrigtsen til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: