Rosenborg vant så vidt mot Arna-Bjørnar lørdag. Foto: Tuva Åserud/ NTB

Sliteseirer til Brann og Rosenborg

Brann kjempet seg til seier mot Åsane i i Toppseriens 2. runde lørdag. Rosenborg tok med seg tre poeng hjem til Trondheim etter 1-0 over Arna-Bjørnar.

Av NTB | 01.04.2023 17:04:15

Sport: Hjemme mot nyopprykkede Åsane fikk fjorårets seriemester Brann det uventet tøft.

Bortelaget fikk en kjempeåpning på lokaloppgjøret da Andrine Mo ordnet ledelse etter kun fire minutter. Snaut 20 minutter senere utlignet Marit Bratberg Lund fra straffemerket. Like etter ordnet Mathilde Sangolt ny Åsane-ledelse, men kort tid etter slo Lund til igjen som tomålscorer.

Brann slet med å spille seg til de store mulighetene etter sidebytte, men fikk likevel med seg seieren i oppgjøret da Marthine Østenstad headet inn 3-2 på en corner kvarteret før slutt.

Sist helg greide Brann så vidt å ta med seg alle tre poengene i sesongåpningen mot Lyn. Dermed står fjoårerts seriemester med full pott etter to kamper spilt til tross for svakere prestasjoner enn forventet.

Rosenborg så lenge ut til å måtte nøye seg med ett poeng i kampen mot Arna-Bjørnar, men Emilie Nautnes sikret seier og tre poeng da hun fant veien til nettmaskene to minutter før full tid.

Dermed deler Brann og Rosenborg tabelltoppen etter to runder spilt.