Rosenborg vant så vidt mot Arna-Bjørnar lørdag. Foto: Tuva Åserud / NTB

Sliteseirer til Brann og Rosenborg – derbysmell for Vålerenga

Brann og Rosenborg måtte begge kjempe seg til tre poeng i Toppserien lørdag. Overraskelsen ble Vålerengas 3-3-kamp mot bynabo Røa.

Av NTB | 01.04.2023 17:14:04

Sport: Hjemme mot nyopprykkede Åsane fikk fjorårets seriemester Brann det uventet tøft. Bortelaget slo til med en kjempeåpning på lokaloppgjøret da Andrine Mo ordnet ledelse etter kun fire minutter.

Snaut 20 minutter senere utlignet Marit Bratberg Lund fra straffemerket. Like etter fikset Mathilde Sangolt ny Åsane-ledelse, men kort tid etter var Lund skuddsikker igjen og ble tomålsscorer.

Brann slet med å spille seg til de store mulighetene etter sidebytte, men fikk likevel med seg seieren da Marthine Østenstad headet inn 3-2 på en corner kvarteret før slutt.

– Det var bra jobbet, men det er ikke godt nok. Dette er et lag vi skal dominere stort over, men det gjør vi ikke i dag, sa matchvinner Østenstad til TV 2 etterpå.

Sist helg greide Brann så vidt å ta med seg alle tre poengene i sesongåpningen mot Lyn. Dermed står fjorårets seriemester med full pott til tross for svakere prestasjoner enn ventet.

Dermed deler Brann og Rosenborg tabelltoppen etter to runder spilt.

– Vi skaper mye og har mye ball, men sliter med å sette den i mål. Det er deilig å få satt den til slutt, sa Nautnes etter RBK-seieren i Bergen.

Vålerenga, som er ventet å utfordre Brann og Rosenborg om serietittelen, måtte nøye seg med uavgjort. Borte mot Røa ble det nok av mål, men den avgjørende scoringen uteble i Oslo-derbyet.

Maria Hovmark tok Avaldsnes opp i ledelsen hjemme mot Lyn etter kvarteret spilt. Anna Aahjem utlignet før pause, men tidlig i 2. omgang ble Hovmark tomålsscorer etter en kjempebrøler fra Lyn-keeper Sandra Rød Ask.

Det holdt til seier for John Arne Riises lag, som dermed også tok sin første seier for sesongen etter å ha tapt åpningskampen mot LSK Kvinner.

Sistnevnte fikk det tøft med å slå Stabæk i rundens siste kamp. Begge slet med å spille seg til de store sjansene i et møte som endte 0-0.

Rosenborg så lenge ut til å måtte nøye seg med ett poeng i kampen mot Arna-Bjørnar, men Emilie Nautnes sikret seier og tre poeng da hun fant veien til nettmaskene to minutter før full tid.

Til pause sto det 2-2, og sju minutter etter hvilen sendte Karina Sævik bortelaget opp i ledelsen på vakkert vis. Like etter utlignet Røa til 3-3 nok en gang da Tuva Leschbrandt Espås styrte ballen i mål.