Menu
Magnus Carlsen under lynsjakkturneringen i Stavanger mandag. Foto: Carina Johansen / NTB

Sliten Carlsen misset stor fordel i Norway Chess: – Veldig lite opplagt

Magnus Carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet Norway Chess.

Av NTB | 29.05.2023 22:08:50

Sport: Carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. Det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av Norway Chess, som starter tirsdag. De fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen.

Etterpå var det en sliten Carlsen som gjennomførte intervju med TV 2.

– Det var en av de dagene der jeg kjente før jeg begynte at jeg er veldig lite opplagt i dag. Jeg regnet med at det kom til å bli tøft. Det er selvfølgelig skuffende å gjøre det så dårlig, men jeg forventet ikke noe mer slik som det var, sa nordmannen.

Carlsen skal spille mot amerikanske Fabiano Caruana med svarte brikker i tirsdagens åpningsrunde i Norway Chess.

Carlsen har vunnet de siste fire Norway Chess-utgavene og står med fem triumfer totalt. Mange store stjerner deltar i årets turnering.

I etterkant røk han på tap for landsmann Aryan Tari, før han avsluttet med remis mot Wesley So og Alireza Firouzja.

– Hele veien så det ut som Magnus hadde kontroll, men det raknet da han rett og slett bare mistet en hest for ingenting, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer etter partiet mot Firouzja.

Første runde av Norway Chess starter tirsdag klokken 17. Der skal hvert parti ha en vinner, noe som betyr at duellantene må ut i armageddon om det skulle ende med remis. De innledende rundene spilles fram til 9. juni.

Førstepremien er på 750.000 kroner.

Carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske Anish Giri. Etter det fulgte to strake tap for Dommaraju Gukesh og Shakhriyar Mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både Nodirbek Abdusattorov, Fabiano Caruana og Hikaru Nakamura.

Aryan Tari vant to partier og spilte én remis i mandagens lynsjakkturnering og ble nummer ni. Seieren over Carlsen kom etter en svært spennende norsk duell.

(©NTB)

Flere nyheter: