Menu
Været for påskehelgen ser lovende ut. Noen små områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær, ifølge meteorologene.

Slik blir været i påskehelgen

Påskeværet ser ut til å bli brukbart i store deler av landet, ifølge meteorologene. Blant påskens værvinnerne blir Midt-Norge.

Av NTB | 03.04.2023 12:14:03

Fritid: – Hvis jeg skulle velge, basert på dagens prognose, ville jeg valgt å reise til Trondheim, de får fine forhold og mye bra vær. I Midt-Norge ser det generelt ut som det kan bli mye brukbart vær i påsken, opplyser vakthavende meteorolog Gunnar Noer i Meteorologisk institutt til NTB.

Noer kan opplyse om det ikke bare er Midt-Norge som kan se fram til fint vær inn mot påskehelga.

– Vi snakker sju til ni plussgrader flere steder i Sørøst-Norge og i Trøndelag. I Tromsø ventes det fire til fem plussgrader på torsdag og fredag. Også i den sørlige delen av Finnmark ventes det ganske bra vær i disse dagene her. Litt vekslende, men samtidig lite eller ingen nedbør, sier Noer.

– Særlig fra Trøndelag og nordover. Dersom prognosen holder, får også Vestlandet fint vær. Generelt ser værbildet ganske brukbart ut.

Perioder med sol kan det bli, men jeg vil ikke bli forbauset om det blir litt skyer inn mot helga i området østafjells, så det blir også litt vekslende skydekke. Jeg tror generelt at det blir en brukbar påske, sier meteorologen.

– Slik situasjonen er i øyeblikket så er det fint vær på Østlandet, mens det stort sett er skyer på Vestlandet og i Trøndelag. I Nordland, Troms og Finnmark er det også skyer og nedbør flere steder, sier han.

Fra tirsdag klarner det opp og det blir sol de fleste steder, skriver meteorologene på Twitter.

– Minusgradene finner du i fjellet. Er du i Nord-Norge må du nok vente litt på solen. Påskeuken starter med sludd på kysten og snø i fjellet, før temperaturen gjør et byks opp på onsdagen og nedbøren kommer som regn. Regnværet fyker forbi i en fart, og skjærtorsdag kan vi skimte lettere vær, skriver de.

Været for selve påskehelga ser også positivt ut. Enkelte områder i Sør-Norge og Vest-Finnmark vil oppleve litt nedbør, men bortsett fra det vil det bli mye bra vær.

Påskeuka starter imidlertid noe mer grått, forklarer Noer.

(©NTB)

Flere nyheter: