Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Slik ble natten for politiet

Vold mot ung jente på Norheim, kappkjøring på Risøy, brudd på covidregler, innbruddstyver tatt på Solvang, pirattaxi avslørt i Kopervik, ruskjøring i Skjold og stygg forbikjøring ved Førresfjorden.

Av Egil M Solberg | 19.12.2021 06:40:30

Politiloggen: Til tross for at utelivet er svært begrenset etter at de siste koronatiltakene ble innført med skjenkestopp, har det vært nok å henge fingrene i for politiet lørdag kveld og natt til søndag.

Operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt kunne søndag morgen opplyse om en rekke oppdrag for patruljene på Haugalandet og i Sunnhordland.

Uvettig kjøring ved Førresfjorden

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag oppdaget en politipatrulje ved en tilfeldighet en episode med uaktsom kjøring. Det var snakk om en stygge forbikjøringer. En mann i 20-årene fikk da sitt førerkort beslaglagt.

Vold mot ung jente på Norheim

En mann i 50-årene gikk til angrep på en tilfeldig ung jente ved kjøpesenteret Oasen på Norheim ved 20-tiden lørdag kveld. Mannen var i besittelse av flere knivlignende gjenstander og ble bortvist fra stedet. Politiet avventer en politianmeldelse i saken. Mannen er ikke helt ukjent for politiet fra før.

Ferje grunnstøtte på Fitjar

Fjord 1 kunne ved 20-tiden melde om en grunnstøting etter en unna manøver i møte med en 17 fots fritidsbåt. Ferja fikk mindre skader og kom seg trygt til kai i Sandvikvåg. Mannskap ble rutinemessig kontrollert. Det har ikke lyktes politiet å finne fritidsbåten, men sak er opprettet.

Bowlinghall brøt covid-forskriften

Ved 20.15-tiden lørdag kveld ble en bowlinghall i Haugesund stengt. Det skal være snakk om brudd på covid-forskriften. Rundt 70 personer var samlet i hallen lørdag kveld. Eier var ikke enig i dette, men saken ble anmeldt. Flesteparten av gjestene tok det fint når de måtte forlate stedet, opplyser operasjonslederen.

Ruskjøring i Skjold

Ved 22-tiden ble det meldt om uvettig kjøring i Skjold. En mann i 50-årene av utenlandsk opprinnelse ble da tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Mannen var i tillegg lite samarbeidsvillig og satte seg opp mot politiet med utagerende adferd. Mannen ble anmeldt.

Kjørte inn i fjellveggen

Klokken 22.25 ble det meldt om trafikkuhell på Karmøyvegen. To biler var involvert. De har ikke krasjet i hverandre, men den ene bilen hadde kjørt inn i en fjellvegg, muligens som følge av en unnamanøver i forhold til motgående kjøretøy. To personer ble tatt med for sjekk av ambulanse som tilfeldigvis var i nærheten. Det er ingen mistanke om ruspåvirkning. Sammenstøtet medførte store materielle skader. Etterforskning pågår vedrørende årsak til ulykken.

Kappkjøring på Risøy

Like over midnatt ble det meldt om kappkjøring på kaianlegget på Risøy. Flere ungdommer var der samlet og heiet på bilførere som kappkjørte over en strekning langs ferjekaien. Leken ble avsluttet og to av bilførerne bortvist.

Innbruddstyver tatt på Solvang

Ved 02-tiden i natt ble det meldt om innbrudd i Solvang-området i Haugesund. To personer i 20-årene ble da pågrepet. De var i besittelse av bryteverktøy. Den ene av personene er godt kjent for politiet fra før.

Pirattaxi avslørt i Kopervik

En mann i 50-årene ble tatt for pirattaxi-virksomhet i Kopervik ved 03-tiden i natt. Politiet stanset kjøringen og gjorde nødvendige avhør på stedet. Det er opprettet sak og utskrevet anmeldelse, opplyser politiet.

Flere nyheter: