fbpx
Menu
*politi
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Slik ble natten for politiet

Plagsom mann på kaien, russebråk i Røyksund, høy musikk i Haugesund, støyende nachspiel på Åkra, sovnet i trapp i Haugesund, brudd på helligdagsfreden, ordensforstyrrelser og bortvisninger.

Av Egil M Solberg | 19.04.2019 12:35:41

Politiloggen: Natt til Langfredag ble relativt rolig for politipatruljene på Haugalandet og i Sunnhordland. Helt problemfritt forløp imidlertid ikke natten.

Plagsom mann på kaien

En beruset mann i 30-årene oppførte seg dårlig og var plagsom overfor andre gjester på et utested ved 23.30-tide torsdag kveld. Han fortsatte sin utagerende oppførsel ved politiets ankomst og ble tatt med i drukkenskapsarresten.

– Mannen kan ventes eg et forelegg for ordensforstyrrelse ved løslatelse, men han ble ikke anmeldt, sier vaktsjef Andre Skram Hansen ved Haugesund politistasjon.

Russebråk i Røyksund

Beboere i områder Røyksund ble holdt våkne av russen natt til Langfredag. Det var ved 03.30-tiden i natt at politiet måtte gripe inn for å avslutte festlighetene.

– Vi rykket ut og fikk snakket med russen. Beboere ble holdt våkne av bråk, forklarer vaktsjefen.

Politipatruljen som rykket ut til stedet fikk sørget for at festligheten ble avsluttet og at musikken ble dempet.

Høy musikk i Haugesund

Det var en periode torsdag kveld at politiet hadde kapasitetsproblemer og dermed kunne de ikke rykke ut på alle meldingene som kom inn om høy musikk.

– Det ble blant annet klaget på høy musikk nord i Haugesund, men akkurat da hadde vi ikke kapasitet, sier Skram Hansen.

Støyende nachspiel på Åkra

En politipatrulje ble i morgentimene sendt til en adresse i Åkrehamn. Da var det klaget på høy musikk og støy.

– Naboene ble holdt våkne og ved 06-tiden ble en politipatrulje sendt til stedet for å dempe lydnivået, forklarer vaktsjefen.

Sovnet i trapp

Ved 09.30-tiden Langfredag ble en mann funnet sovende i en trapp i Strandgata i Haugesund.

– Det var forbipasserende som oppdaget mannen og kontaktet politiet. Vi fikk vekket mannen og avlevert han på bopel, opplyser Skram Hansen.

Ordensforstyrrelser og bortvisninger

Det har i løpet av natten også vært noen ordensforstyrrelser og bortvisninger fra sentrum av Haugesund.

– Det har vært noen mindre tilfeller av ordensforstyrrelse og bortvisninger fra sentrum i natt, men ingenting alvorlig, sier vaktsjefen.

Lov om helligdager og helligdagsfred

På helligdag fra klokken 00 til klokken 24 samt påske-, pinse- og julaften etter klokken 16 skal det være helligdagsfred som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm.

Langfredag kom det inn klager på støy fra en fabrikk på Husøy.

– En politipatrulje rykket ut til stedet, men da viste det seg at fabrikkarbeidet var lovlig og det ble fremvist dokumentasjon på dette, sier vaktsjefen.

For orden skyld ble fabrikkarbeiderne anmodet om å holde støynivået på et minimum.

Flere nyheter: