Menu
Redningsarbeidere leter etter overlevende i utkanten av Shimla i den indiske delstaten Himachal Pradesh, der styrtregn utløste flere store jordras i helgen. Foto: AP / NTB

Skybrudd krevde mange liv nord i India

Kraftig monsunregn har resultert i flomstore elver og jordras i Indias Himalaya-region. Det er meldt om minst 49 omkomne.

Av NTB | 14.08.2023 12:44:30

Natur og miljø: Ni mennesker omkom da er tempel kollapset, og sju omkom i et jordras utløst av skybrudd i Solan-distriktet i Himachal Pradesh søndag. Ytterligere ni personer er funnet omkommet etter to ras i delstatens hovedstad Shimla, og fire er funnet omkommet i et ras i Hamirpur-distriktet, opplyser myndighetene.

Mange er savnet i rasmassene, og redningsmannskaper jobbet mandag på spreng i håp om å finne overlevende. Myndighetene sier at de frykter at antallet omkomne vil stige.

Skybrudd og styrtregn er ikke uvanlig i Himalaya-regionen, men eksperter mener hyppigheten øker. De mener også at den globale oppvarmingen bidrar til økt fare for ras og flom fordi store breer i Himalaya smelter.

En definisjon på skybrudd er at det faller over 100 millimeter regn i løpet av en time, noe som ofte resulterer i styrtflom og skred i fjellområder.

Over 700 veier i området er stengt som følge av vann og ras, og alle skoler i delstaten holdt mandag stengt som følge av uværet.

I nabodelstaten Uttarakhand har monsunsesongen hittil krevd 60 liv, og i juli omkom over 100 mennesker da det nordlige India ble rammet av kraftig styrtregn.

(©NTB)

Flere nyheter: