Menu
Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) fortalte om et nytt grønt industriløft som omfatter 15 milliarder kroner torsdag morgen. Batteribransjen er skuffet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Skuffet over Grønt Industriløft 2.0

Det var ingenting i regjeringens nye grønne industriløft som gir batterisatsinger i Norge noe vind i seilene. Det er lite ved dette løftet som vil bidra til batterifabrikk på Gismarvik i Tysvær.

Av Egil M Solberg | 28.09.2023 22:45:43

Politikk: Batteriselskapet Corvus er skuffet over dagens nyheter. Grønt industriløft treffer ikke selskapet, mener Corvus-sjef Geir Bjørkeli ifølge Aftenposten.

– Det er kun fokus på innovasjon og forskning, og ikke på å skalere opp og lage butikk, sier han til avisa.

I juni ble det kjent at Corvus utsetter byggingen av en batterifabrikk i Norge. Dette fordi støtteordninger i USA vil gjøre det mer lønnsomt for selskapet å bygge ut fabrikker i statene.

– Vi kommer ikke til å fjerne driften vi har i Norge. Spørsmålet er hvor fremtidig vekst kommer, sier Bjørkeli til avisa.

Batteriselskapet Beyonder vil etablere batterifabrikk i Haugaland næringspark på Gismarvik. De har hatt problemer med å skaffe finansiering. Det nye industriløftet fra regjeringen er ikke med på å bidra til å realisere prosjektet.

Stortingsrepresentant Terje Halleland i FrP er også skeptisk.

Flere nyheter: