Menu
Valon Berisha fra Egersund, som har 20 A-landskamper for Norge, måtte ut med en hodesmell da han spilte for Kosovo i landskampen på Ullevaal onsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Skuffende gjensyn for Berisha og Rashani – begge måtte ut før pause

Gjensynet med Ullevaal ble ikke som Valon Berisha ønsket. Han startet for Kosovo på banen der han spilte åtte ganger for Norge, men måtte ut med en hodesmell.

Av NTB | 05.06.2024 20:03:06

Sport: Også den andre Kosovo-spilleren som er oppvokst i Norge, Elbasan Rashani, måtte byttes ut med skade før pause.

Berisha er fra Egersund, Rashani fra Kragerø.

I det 19. minutt falt Berisha i en duell med en annen rogalending, Kristian Thorstvedt, og fikk kneet hans i hodet. Han ble liggende rett ut, men spilte videre etter å ha fått behandling.

Det burde han kanskje ikke ha gjort. Noen minutter senere satte han seg ned og fikk behandling igjen. Etter en tur utenfor banen kom han inn igjen, men etter 31 minutter var det slutt. Han vred seg på gresset mens han tok seg til hodet, og han måtte byttes ut.

Noen minutter før pause haltet også Rashani av banen. Han holdt seg til kneet etter en duell.

– Valon har gjort det bra i utlandet i mange år. Det var kjekt å se ham igjen og spille mot ham, men kjipt at han måtte byttes ut så tidlig, sa Nyland til NTB.

– Alle kunne se at han hadde lyst til å spille videre, men man skal være forsiktig etter en hodesmell. Det var nok fornuftig at han gikk av, selv om han hadde sett fram til å spille lenger enn han gjorde.

Berisha, som også har 56 aldersbestemte landskamper for Norge, valgte Kosovo da landet i 2016 skulle begynne å spille landskamper, og spillere med røtter der kunne bytte lag selv om de hadde spilt turneringskamper for et annet land. Hans bror Veton valgte å forbli norsk og spilte på landslaget sist for to år siden.

Berisha er fra Egersund, Rashani fra Kragerø. Sistnevnte har spilt aldersbestemte landskamper for Norge, men ble A-landslagsspiller for Kosovo.

Rett etter kampen ble Berisha observert da han gikk gjennom pressesongen i passiar med en annen rogalending. Erling Braut Haaland hadde scoret alle målene i kampen Norge vant 3-0.

Berisha spilte 20 A-landskamper for Norge i årene 2012 til 2016, åtte av dem som nevnt på Ullevaal. Martin Ødegaard og Ørjan Nyland har begge spilt landskamp med ham, onsdag spilte de mot ham.

Berisha tok avspark for Kosovo foran nesten 20.000 tilskuere på Ullevaal, der Kosovos tilhengere lagde mye av lyden. Både han og Rashani markerte seg innledningsvis i kampen, men kvelden forløp ikke slik de ønsket.

(©NTB)