Menu
Det er stor skogbrannfare i Vestland fylke, og det pågår tre skogbranner. Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness / NTB

Skogbrann i Vaksdal under kontroll – ny skogbrann har brutt ut

Skogbrannen på Straume i Vaksdal er under kontroll, men det har brutt ut en ny skogbrann i samme kommune.

Av NTB | 19.06.2023 15:39:18

Ulykker og naturkatastrofer: Brannmannskaper fikk kontroll på brannen på Straume etter at skogbrannhelikopteret dynket området med vann, skriver Bergens Tidende.

Også mannskaper fra Sivilforsvaret bisto.

Brannen oppsto søndag kveld. Brannmannskaper avsluttet slokkearbeidet i 1-tiden natt til mandag, men det var vakthold på stedet gjennom natten.

– Det kan bli kritisk, sier utrykningsleder Jan Arild Steinsland til Bergens Tidende ved 14.30-tiden.

Steinsland sier han er redd for vinden som kommer og går.

Et område på rundt 200 kvadratmeter brenner. Mannskaper fra Vaksdal og Nordhordland er på plass, og det er rekvirert skogbrannhelikopter.

Blant dem er brannen i Samnanger, som startet onsdag. Den blusset opp igjen på lørdag, og også her ble Sivilforsvaret kalt inn. Brannen pågår fortsatt.

I tillegg var det en skogbrann i området Valebergstølen i Sogndal. Denne oppsto lørdag, men brannmannskapene er nå ferdige på stedet.

Det er nå stor skogbrannfare i Vestland sør for Stad, og det er innført ekstraordinært forbud mot åpen ild i Bergen, Osterøy, Vaksdal, Samnanger, Askøy og Øygarden.

I 13.20-tiden mandag ble brannvesenet varslet om enda en brann i Vaksdal, denne gangen på Eikemo. Det brenner flere steder i terrenget.

Det er og har vært flere skogbranner i regionen.

(©NTB)

Flere nyheter: