Emilie Kalkenberg vant søndagens supersprint i IBU-cupen skiskyting i Canada. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skiskyting: Kalkenberg vant i Canada

Emilie Kalkenberg vant søndagens supersprint i IBU-cupen skiskyting i Canmore. Dermed har det blitt norsk seier i kvinneklassen de to første dagene.

Av NTB | 26.02.2023 21:35:31

Sport: Kalkenberg tok seg videre med 5.-plass i kvalifiseringen over 4,5 kilometer og var best i finalen over 7,5 kilometer. Etter to bomskudd på de fire skytingene endte hun 17,3 sekunder foran italienske Michela Carrara og 42,0 foran franske Paula Botet.

Maren Kirkeeide, som vant lørdagens ordinære sprint, gikk inn til 4.-plass, mens Jenny Enodd ble nummer ti.

Marthe Kråkstad Johansen og Karoline Erdal var også blant de 30 løperne som tok seg til finale. De endte på henholdsvis 21.- og 27.-plass.

Kirkeeide vant IBU-cupen i supersprint sammenlagt etter seier og fjerdeplass i de to rennene. Søndagens seier ga Kalkenberg 2.-plass.