Menu
Tove Moe Dyrhaug går inn i FIS-styret. Foto: Geir Olsen / NTB

Skipresident Tove Moe Dyrhaug valgt inn i FIS-styret

Norges skipresident Tove Moe Dyrhaug ble som ventet stemt fram til styreplass i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) onsdag.

Av NTB | 05.06.2024 14:13:03

Sport: Valget ble gjort i forbindelse med FIS-kongressen i Reykjavik på Island. Det ble votert over 18 av 20 styreplasser.

Dyrhaug var en av 23 kandidater. Hun fikk nok stemmer og erstatter Erik Røste som norsk representant i det øverste organet i internasjonal skisport.

I forkant av avstemningen presenterte hun sitt eget kandidatur for kongressen. Der la hun vekt på egen bakgrunn fra fotballen og som Rosenborg-sjef.

– Jeg vil gjerne starte med tidligere Liverpool-manager Bill Shanklys berømte ord: «Noen tror fotball er et spørsmål om liv eller død. Jeg kan forsikre dem om at det er langt viktigere enn som så», sa Dyrhaug.

– Min brede erfaring fra fotballen har gitt meg verdifull innsikt i hvordan man skal håndtere utfordringer og finne konstruktive løsninger. Min løsning for å bevege seg framover i stormfullt farvann, er å gjøre det sammen som et lag, la hun til.

Dyrhaug ble i 2022 valgt som ny NSF-president etter ti år med Røste i jobben. Hun kom da fra jobben som daglig leder i fotballklubben Rosenborg, der hun hadde jobbet siden 2013.

Til helgen håper Dyrhaug på å bli gjenvalgt som skipresident på tinget i Bodø.

Svenskbritiske Johan Eliasch har vært FIS-president siden 2021. Han var ikke på valg under årets kongress.

Eliasch kom fra jobben som administrerende direktør i skimerket Head da han overtok jobben som skisportens mektigste mann.

Norges Skiforbund sto sammen med en rekke andre europeiske forbund bak flere forslag om endring av FIS-statuttene vedrørende blant annet eksisterende kontrollmekanismer knyttet til presidentens arbeid samt hvordan presidenten velges.

Flere av disse forslagene, som var beskrevet i dokumentene som ble sendt ut i forkant av kongressen, ble trukket før onsdagens møte startet og dermed ikke stemt over.

Røste ble en del av FIS-styret som norsk skipresident i 2018. Den gang tok han over etter Sverre Seeberg, som hadde vervet på vegne av Norges Skiforbund i 14 år.

Onsdagens kongress i Reykjavik inneholdt ingen stor dramatikk. En rekke innkomne forslag ble blant annet behandlet og stemt over.

(©NTB)