Menu
Biltransportskipet Carmen fra norsk-svenske Wallenius Wilhlemsen er ett av skipene som denne uken kunne seile ut fra Baltimore i en midlertidig skipslei forbi broen som kollapset og sperret innseilingen til havnen for en måned siden. Foto: Matt Rourke / AP / NTB

Skip forlot Baltimore en måned etter brokollaps

Fire lasteskip som har stått fast i havnen i Baltimore siden brokollapsen for en måned siden, kunne denne uken forlate havnebyen via en midlertidig skipslei.

Av NTB | 27.04.2024 00:02:25

Ulykker og naturkatastrofer: Det har vært store begrensninger for større skip som skal inn og ut av Baltimore etter at et konteinerskip uten styring krasjet inn i Francis Scott-Key-broen som kollapset og sperret innseilingen.

Seks veiarbeidere som jobbet på broen, døde i ulykken 26. mars.

Baltimore er den største havnen for biltransport i USA, og ett av skipene som denne uken kom seg ut er nettopp et biltransportskip fra norsk-svenske Wallenius Wilhelmsen.

– Vi jobber for å finne en balanse mellom å opprettholde midlertidig adgang og opprettholde den kommersielle virksomheten og å gjennomføre tiltakene som er nødvendig for å åpne skipsleia permanent, sier David O’Connell i den amerikanske kystvakten.

Hovedløpet inn og ut av havnen skal etter planen gjenåpnes i slutten av mai.

(©NTB)

Flere nyheter: