Anna Ulvensøen (til h.) tok EM-bronse i skiorientering onsdag. Jørgen Baklid (i midten) var beste norske mannlige løper, men endte utenfor pallen. Her fra et tidligere mesterskap. Foto: Norges Orienteringsforbund / NTB.

Ski-o: Norsk bronse i EM – gull i junior-VM

Anna Ulvensøen gikk inn til bronse på mellomdistansen under EM i skiorientering i Latvia, mens Teodor Mo Hjelseth sikret gull på samme distanse i junior-VM.

Av NTB | 01.02.2023 15:57:39

Sport: Ulvensøen ble slått med 1.36 minutt av vinneren Daisy Kudre Schnyder. Utøveren fra Estland vant også sprinten tirsdag. Svenske Frida Sandberg tok sølvet på mellomdistansen, 36 sekunder foran Ulvensøen.

– Gjennomføringen min i dag var ikke perfekt. Jeg var kanskje litt redd for å bomme, men uansett var det var bra, sa Ulvensøen, som revansjerte seg etter en skuffende 20.-plass på sprinten.

Jørgen Baklid ble beste norske på herresiden med femteplass. Han var 13 sekunder bak den siste pallplassen. Baklid var fem sekunder fra bronse på sprinten, så marginene har ikke vært på hans side så langt i mesterskapet.

Hjelseth slo to svensker i kampen om gullet. Isak Lundholm og Tim Lundberg var henholdsvis 12 og 21 sekunder bak ham.

– Dette er nok det største jeg har gjort innen idretten, sa Hjelseth, som slo tilbake etter en skuffende 9.-plass på sprinten.

– I går hadde jeg en elendig åpning, så jeg visste at jeg hadde mer inne enn jeg fikk vist da, sa han.

– Fra gårsdagen hadde jeg lært at det er smart å innlede litt rolig, sa Mosland.

Birgit Dorthea Madslien ble nummer seks.

Fredag er det langdistanse, mens EM og junior-VM avsluttes lørdag med stafetter.

Teodor Mo Hjelseth ble verdensmester på mellomdistanse i juniorklassen. Han representerer i likhet med Ulvensøen Nydalen.

Ingeborg Roll Mosland tok bronse i kvinneklassen i junior-VM, mens Kristin Melby Jacobsen endte på plassen bak. Mosland var 1.23 minutt bak den sveitsiske vinneren Alina Niggli.