Menu
Jane-Victorius Bonsaksen i Skeiv Ungdom ønsker mer hjelp fra myndighetene til å håndtere de mange som er berørt av angrepet under Pride-feiringen i fjor. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB

Skeive organisasjoner etterlyser unnskyldning fra Mehl

Representanter for det skeive miljøet ønsker seg en unnskyldning, men det kom ingen beklagelse fra justisminister Emilie Enger Mehl fra Stortingets talerstol.

Av NTB | 14.06.2023 14:08:54

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg forventet ikke at det skulle komme en beklagelse, men vi har lyst på en. En beklagelse er så lite, men vil gjøre så utrolig mye. Men en beklagelse må følges opp med konkrete tiltak, sier Trym Fjeldheim Karlsen, sentralstyremedlem i Skeiv Ungdom.

Karlsen var på Stortinget onsdag for å høre Mehls redegjørelse om evalueringen av skytingen i Oslo 25. juni i fjor. Han mener Mehl har vært taus altfor lenge og har skjøvet evalueringsrapporten foran seg.

– Vi savner omsorg og det medmenneskelige perspektivet her, sier leder Jane-Victorius Bonsaksen og tilføyer:

– Det er mange som er reddere enn vanlig. Vi er et miljø i krise.

– Både justisministeren og regjeringen må ta ansvaret for opprydding på sikkerhetsfeltet. Vi forventer handlekraft den neste måneden. Det er avgjørende for om tilliten til justisdepartementet, PST og Politidirektoratet kan bygges opp igjen, sier hun.

Også Fri ønsker seg en beklagelse og håper det kommer «på sikt». Samme ønske kommer fra organisasjonen Skeiv verden, som representerer LHBT-personer med minoritetsbakgrunn.

– Vi ønsker oss en unnskyldning fra høyeste nivå, sier generalsekretær Hanne Lyseth

Skeiv ungdom ønsker seg spesielt hjelp fra Helse- og omsorgsdepartementet til å håndtere dem som er berørt av angrepet, som skjedde i forbindelse med Pride-feiringen.

Marita Holmeset-Varpe, politisk nestleder i organisasjonen Fri, mener justisministeren og regjeringen i for stor grad skyver ansvaret over på underliggende etater.

(©NTB)

Flere nyheter: