Menu
Birgit Skarstein tok søndag sitt sjette VM-gull i pararoing. Her trener Skarstein på Årungen i september 2022. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skarstein sikret VM-gull i Beograd: – Jeg er så stolt

Birgit Skarstein (34) innfridde gullforventningene og sikret seg en ny VM-tittel i søndagens mesterskapsfinale i roing i paraklassen.

Av NTB | 10.09.2023 15:24:37

Sport: Skarstein måtte bære et klart favorittstempel, og 34-åringen viste enorm styrke på veien mot triumf i Beograd. Gullet kom ikke lett, og Skarstein ble presset i den serbiske hovedstaden.

Til slutt skilte det bare drøye fire sekunder fra Skarstein og ned til 3.-plassen.

– Det er helt utrolig. Hun måtte virkelig grave dypt. Det handler om å porsjonere kreftene godt, sa NRKs Pål Thomassen etter triumfen.

Nathalie Benoit (Frankrike) tok sølvet like bak Skarstein, mens ukrainske Anna Sjeremet tok bronsen.

– Jeg er så stolt, sa en svært rørt Skarstein til NRK mens tårene trillet.

– På ett punkt så tenkte jeg at nå kan jeg ikke miste ett eneste tak, for da mister jeg pallen. Det var så utrolig deilig at det gikk helt inn, sier Skarstein.

– For en idrettskvinne. Nå måtte hun grave så dypt som hun noen gang har gjort, supplerte NRKs ekspertkommentator Nils-Torolv Simonsen etter Skarsteins gull.

Skarstein var overlegen i sitt semifinaleheat tidligere denne uken, og 34-åringen sikret seg samtidig billett til neste års Paralympics i Paris.

I slutten av august ble Skarstein, sammen med Jesper Saltvik Pedersen, tildelt Trysil Knut-prisen for sin innsats på idrettsbanen.

– Dette er innmari stas. Trysil Knut var, så vidt jeg skjønner, en fyr som var litt gæren og som gjorde ting som andre så på som galskap. Likevel så turte han å satse, og han trodde det var mulig. Det er litt som det jeg og Jesper driver med. Vi «gutser» på, og er så heldige at vi får lov til å pushe grenser, sa Skarstein til NTB etter at hun mottok prisen.

På slutten kom franske Benoit i rakettfart, og det var bare så vidt at den 34 år gamle trønderen holdt unna. I mål skilte det 1,79 sekunder mellom de to beste.

Før søndagens finale sto trønderen bokført med fem VM-gull (2014, 2017, 2018, 2019 og 2022). I 2021 tok hun også Paralympics-gull i Tokyo.

(©NTB)