Menu
En politimann og en badevakt patruljerer den stengte stranden Juhu i Mumbai, der fire gutter døde i mandag. Evakueringen i forkant av syklonen Biparjoy, som er ventet å nå India og Pakistan torsdag, trappes opp i forkant av stormen. Foto: Rafiq Maqbool / AP / NTB

Sju døde i India med syklon i anmarsj

India trapper opp evakuering mens de forbereder seg på en syklon på vei mot kysten. Så langt har sju personer mistet livet.

Av NTB | 13.06.2023 10:29:06

Ulykker og naturkatastrofer: Mandag kveld druknet fire gutter i grov sjø ved en strand i Mumbai, opplyser politiet i Indias mest folkerike by.

I Gujarat er det kraftig vind og nedbør ved kysten. Trær er revet opp med roten, og tre personer mistet livet da en vegg kollapset over dem, opplyser lokale myndigheter.

Syklonen Biparjoy er ventet å nå kysten i Gujarat og rundt Karachi i Pakistan sent torsdag, ifølge Indias meteorologiske institutt. De varsler vindhastigheter på opptil 37 meter per sekund – tilsvarende orkan på Beaufort-skalaen – med kastevinder opp mot 42 meter per sekund.

Hittil er over 7000 mennesker evakuert fra utsatte kystområder i Gujarat, sier en høytstående tjenestemann i delstaten. Han sier tallet trolig vil stige til over 50.000. To av Indias største havner ligger i Gujarat og har midlertidig stanset driften. En rekke andre havner i delstaten er også stengt inntil videre på grunn av syklonen.

(©NTB)

Flere nyheter: