Menu
ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Sjokkert over å treffe voldsmann i sentrum

Trussel- og voldshendelsen på Flotmyr i Haugesund 16. august, der en mann truet og slo 14 personer med en gasspistol, har ført til bekymring blant ofrene etter at gjerningsmannen nå er løslatt.

Av Egil M Solberg | 21.11.2023 20:35:52

Voldshendelse: Mannen, som ble siktet for flere lovbrudd, inkludert trusler, kroppskrenkelse, kroppsskade, hensynsløs atferd, ran av bil, kjøring uten gyldig førerkort og kjøring i påvirket tilstand, er nå ute på gata igjen, melder NRK.

Politiet hevder at han er for syk til å varetektsfengsles, basert på rettspsykiatriske vurderinger og rapporter fra helsevesenet.

Forsvareren mener klienten ikke var strafferettslig tilregnelig på gjerningstidspunktet og understreker at han fortsatt følges tett av helsepersonell.

Professoren innen psykiatri, Tor Ketil Larsen, uttrykker overfor NRK forståelse for bekymringen blant ofrene men påpeker at så lenge helsesystemet fungerer og pasienten får stabil behandling, er det mindre grunn til bekymring.

Han mener likevel at loven bør endres for å muliggjøre langvarig behandling innen psykisk helsevern i slike saker, melder kanalen.

Flere nyheter: